12.10.00 Monsterneming en monsteronderzoek
1 Inleiding
Een van de werkzaamheden van de Douane is het controleren van goederen. Om de soort, de kwaliteit en de samenstelling van goederen te kunnen vaststellen, kan het nodig zijn om monsters te nemen. Deze werkzaamheden worden verricht in het kader van:
-
verificatie van de douaneaangiften (zie onderdeel 12.00.00 van dit Handboek);
-
controle (zie onderdeel 5.00.00 van dit Handboek).
Dit onderdeel behandelt monsterneming en monsteronderzoek. De volgende onderwerpen komen aan de orde:
-
monsterneming (hoofdstuk 2)
-
monsteronderzoek (hoofdstuk 3)
-
afhandelen monsteronderzoek (hoofdstuk 4)
In de hoofdstukken 6 tot en met 12 wordt een aantal richtlijnen voor de monsterneming van specifieke landbouwgoederen behandeld:
-
monsterneming van rundvlees (hoofdstuk 6)
-
monsterneming van boter/boterolie (hoofdstuk 7)
-
monsterneming van kaas (hoofdstuk 8)
-
monsterneming van oliehoudende zaden (hoofdstuk 9)
-
monsterneming van olijfolie (hoofdstuk 10)
-
monsterneming van granen, graanproducten en van afvallen verkregen bij de bewerking van graan (grondstof voor de veevoederindustrie) (hoofdstuk 11)
-
monsterneming van hop (hoofdstuk 12)