Afstandsverkopen, zoals e-commerce: drempelbedragen afnemer per EU-land
Levert u aan ondernemers in de EU die geen btw-aangifte doen, of aan rechtspersonen die geen ondernemer zijn? En gaat het om afstandsverkopen, zoals e-commerce? Voor deze klanten gelden drempelbedragen.
Komen uw klanten in 1 jaar boven dit drempelbedrag uit? Dan moeten zij de levering zelf aangeven in het eigen land. Uw klanten doen dan een zogenoemde intracommunautaire verwerving. Zij zullen dan ook vragen om een factuur met 0% btw en hun btw-identificatienummer aan u geven. U factureert met 0% btw. Daarom moet op uw factuur staan dat het om een intracommunautaire levering gaat. Op de factuur zet u in elke gewenste taal:
'tabel II, onderdeel a, post 6, Wet OB 68'
of
'artikel 138, lid 1, Richtlijn 2006/112'
Op de factuur zet u ook het btw-identificatienummer van uw klant. U geeft de levering aan in uw Nederlandse btw-aangifte en in uw Nederlandse opgaaf ICP.
Drempelbedragen per EU-land
Het drempelbedrag kan per EU-land verschillen. De bedragen vindt u op de website van de Europese Commissie.
Deze drempelbedragen gelden niet voor:
Levert u deze goederen aan ondernemers die geen btw-aangifte doen, of aan rechtspersonen die geen ondernemer zijn? Vermeld dan 0% btw op de factuur. De bedragen van deze leveringen tellen niet mee voor het drempelbedrag van uw klant.