E-commerce: btw melden via het éénloketsysteem
Bent u een Nederlandse ondernemer en levert u goederen in andere EU-landen aan klanten die geen btw-aangifte doen? Dan moet u de btw meestal aangeven in het EU-land waar u levert.
Levert u diensten aan particulieren in andere EU-landen en moet u daar de btw betalen? Dan kunt u die btw ook op een vereenvoudigde manier aangeven.
Unieregeling - Ik lever goederen binnen de EU
Verkoopt u goederen in de EU aan klanten die geen btw-aangifte doen? Dan moet u die btw meestal aangeven in het EU-land waar de goederen heen gaan. Dat kan ook op een vereenvoudigde manier. Centraal. Met de 'Unieregeling' in het éénloketsysteem. U leest er meer over bij Ik lever goederen in de EU aan klanten die geen btw-aangifte doen.
Invoerregeling - Ik lever goederen van buiten de EU
Verkoopt u goederen van buiten de EU aan klanten die geen btw-aangifte doen? Dan moet u die btw meestal aangeven in het EU-land waar de goederen heen gaan. Dat kan ook op een vereenvoudigde manier. Centraal. Met de 'Invoerregeling' in het éénloketsysteem. U leest er meer over bij Invoerregeling - goederen importeren van buiten de EU en leveren in de EU, aan klanten die geen btw-aangifte doen.
Unieregeling - Ik lever diensten aan particulieren
Levert u diensten aan particulieren en moet u daarvoor btw betalen in een ander EU-land? Dan kunt u de btw op een vereenvoudigde manier aangeven. Centraal. Met de Unieregeling via het éénloketsysteem. U leest er meer over bij Ik lever diensten aan particulieren.
Ik ben tussenpersoon
Ondernemers van buiten de EU hebben voor de 'Invoerregeling' een tussenpersoon nodig. Bijvoorbeeld een in Nederland gevestigde belastingadviseur.
Ik heb een digitaal platform of ik handel via een digitaal platform
Veel ondernemers verkopen via platforms goederen aan particulieren in EU-landen. Denk bijvoorbeeld aan websites (of een andere elektronische interface) waarop producten van verschillende ondernemers worden verkocht. Kijk hoe het zit.