Belastingdienst

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.

30.80.00 Tabaksproductieapparaat

2 Vergunningen voor een tabaksproductieapparaat

2.1 Aanvraag

Voor het verkrijgen van een vergunning voor een tabaksproductieapparaat moet een verzoek worden ingediend bij de inspecteur van het douanekantoor waaronder de verzoeker ressorteert (WA, artikel 90a, eerste en derde lid juncto WA, artikel 90, eerste en derde lid). In het verzoek moeten dezelfde gegevens worden opgenomen als in de vergunning (URA, artikel 59a, vijfde lid).

Een model van de aanvraag kan worden gedownload via de internetsite van de douane (www.douane.nl).

Er is geen aparte vergunning vereist voor het voorhanden houden van een tabaksproductieapparaat binnen een AGP als dat ook deel uitmaakt van die AGP (URA, artikel 59b, tweede lid). Controle op het gebruik is immers mogelijk op basis van de AGP-vergunning. In de aanvraag voor de AGP-vergunning moet dan wel worden aangegeven:

  • dat er tabaksproductieapparatuur voorhanden is binnen de AGP

  • wat het gebruiksdoel van de apparatuur is.

Naar boven

2.2 Ambtelijke werkzaamheden

Op een verzoek voor een vergunning moet de behandelaar binnen 8 weken een beslissing nemen. Als deze termijn niet kan worden gehaald, moet hij dit aan de belanghebbende mededelen, daarbij de reden vermelden en aangeven binnen welke termijn hij wel een beslissing kan nemen (WA, artikel 90a, derde lid juncto artikel 90, vijfde en zesde lid).

Welke gegevens en voorwaarden in de vergunning moeten worden opgenomen, staat vermeld in artikel 59a van de URA.

Naar boven