Wat kan ik met Mijn Belastingdienst Zakelijk?

Met Mijn Belastingdienst Zakelijk, het nieuwe portaal voor ondernemers, kunt u als ondernemer:

  • btw-aangifte doen
  • een btw-aangifte corrigeren
  • een opgaaf intracommunautaire prestaties (opgaaf ICP) doen
  • een rekeningnummer opgeven of wijzigen

Later dit jaar kunnen alle ondernemers in Mijn Belastingdienst Zakelijk ook terecht voor loonheffingen en vennootschapsbelasting.

Voor alle duidelijkheid: u doet aangifte in het portaal van uw keuze. U hoeft dezelfde aangifte dus niet in beide portalen te doen.

De voordelen van Mijn Belastingdienst Zakelijk

Mijn Belastingdienst Zakelijk werkt beter op tablets en smartphones dan het oude portaal voor ondernemers. Wel zo handig.

En als u een btw-aangifte instuurt via Mijn Belastingdienst Zakelijk, dan kunt u die aangifte altijd inzien in dit portaal. In het oude portaal kan dat niet. Dit geldt ook voor een opgaaf ICP of een gecorrigeerde btw-aangifte.

Tijdens het invullen van uw aangifte, correctie of opgaaf in Mijn Belastingdienst Zakelijk kunt u tussentijds uw gegevens opslaan. Ook dat is nieuw.

Inloggen op Mijn Belastingdienst Zakelijk

Bent u zzp'er of heeft u een eenmanszaak? Dan logt u in met uw DigiD-gebruikersnaam en -wachtwoord. U kunt natuurlijk ook met de DigiD-app inloggen. Hebt u nog geen DigiD? Vraag hem dan aan via digid.nl/aanvragen.

Voor rechtspersonen geldt: u kunt inloggen met eHerkenning. Maar organisaties die niet staan ingeschreven bij de Nederlandse Kamer van Koophandel kunnen nu nog geen eHerkenning kopen. Zij loggen in met gebruikersnaam en wachtwoord op het oude portaal.

Lees meer over eHerkenning bij Zo werkt eHerkenning.

Wilt u de mogelijkheden op een rij? Kijk dan bij Inloggen voor ondernemers.

Het oude portaal voor ondernemers blijft voorlopig bestaan

U kunt daar dus nog alles doen wat u er altijd al deed. Ook het inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord is hetzelfde gebleven. Maar op termijn zal Mijn Belastingdienst Zakelijk het oude portaal voor ondernemers vervangen.

Btw-aangiften staan klaar vanaf de 1e dag na het aangiftetijdvak

Krijgt u altijd een e-mailbericht als uw btw-aangifte klaarstaat? Houdt u er dan rekening mee dat in Mijn Belastingdienst Zakelijk uw aangifte pas klaarstaat vanaf de 1e dag na het aangiftetijdvak. Dat is iets later dan in het oude portaal.

Naar Mijn Belastingdienst Zakelijk

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.