Invoeraangifte voor geneesmiddelen is veranderd

22-08-2024

Douane actueel

Nieuws volgen via RSS

Sinds 1 juli 2024 doet u op een andere manier aangifte voor geneesmiddelen en werkzame stoffen voor geneesmiddelen. U moet nu altijd een bescheidcode vermelden. En als het nodig is ook het vergunning- of registratienummer. Dit geldt ook voor diergeneesmiddelen zoals bedoeld in artikel 4, lid 1 van Verordening (EU) 2019/6.

Het gaat daarbij om de volgende bescheidcodes:

  • Hebt u voor de invoer van (dier)geneesmiddelen in Nederland een groothandel- of fabrikantenvergunning? Dan moet u de bescheidcode 1400 en uw gebruikte vergunningnummer vermelden in uw aangifte.
  • Hebt u een API-registratie voor het in het vrije verkeer brengen van werkzame stoffen voor (dier)geneesmiddelen? Dan vermeldt u de bescheidcode 1450 en uw gebruikte registratienummer.
  • Brengt u goederen in het vrije verkeer die niet vallen onder de Geneesmiddelenwet of de Wet dieren, maar wel zijn ingedeeld onder een dergelijke post in het Gebruikstarief? Dan vult u de fictieve bescheidcode 1499 in. Daarmee geeft u aan dat deze goederen niet vallen onder de Geneesmiddelenwet of de Wet dieren en niet aan de verplichtingen uit die wetgeving hoeven te voldoen.

Om uw invoeraangifte te doen, moet u 1 van de bescheidcodes invullen. Doet u dit niet? Dan aanvaarden wij uw aangifte niet.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.