Douane, NVWA en andere partijen werken aan oplossing voor lang durende D-controle

20-09-2024

Douane actueel

Nieuws volgen via RSS

De D-controle is om verschillende redenen al geruime tijd een langdurig proces. De Douane, NVWA, koepels en andere partijen zijn gekomen tot een aantal oplossingen om de D-controle sneller te doen verlopen.

Wat gaan we doen?

Op korte termijn zetten de Douane en NVWA extra medewerkers in. Verder nemen we maatregelen voor de langere termijn. Zo willen wij het proces verbeteren en sturingsmogelijkheden geven.

Wat gaat u de komende tijd merken van deze maatregelen?

De NVWA heeft al capaciteit van ergens anders ingezet voor de D-controle. Daar komt dan nog ongeveer de helft van de medewerkers van het documententeam Rotterdam bij. Dat zorgt tijdelijk voor extra vertraging bij de controle van zendingen die de Douane door fouten overdraagt aan de NVWA.

Om dit zo snel mogelijk op te lossen, zullen extra medewerkers vanuit de NVWA en de Douane helpen bij de D-controle. Ook worden er bij de Douane nieuwe medewerkers geworven.

De komende tijd voeren wij deze maatregelen in. We vragen u om uw begrip en medewerking. De Douane, NVWA en andere partijen komen regelmatig samen om het onderwerp te bespreken. Als uit die overleggen aanpassingen of nieuwe maatregelen komen, houden we u daarvan op de hoogte.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.