Hebt u mogelijk recht op een teruggaaf? Dan bellen we u binnenkort!

18-10-2024

Belastingdienst actueel

Nieuws volgen via RSS

Bent u niet verplicht om aangifte te doen en kunt u mogelijk geld terugkrijgen (teruggaaf)? Dan gaan wij u de komende tijd bellen.

Waarom bellen wij u?

We bellen u als u geen uitnodiging hebt gekregen om aangifte inkomstenbelasting te doen en dus niet verplicht bent om aangifte inkomstenbelasting te doen. En als wij bij u vermoedelijk te veel loonheffingen hebben ingehouden. Bijvoorbeeld omdat u een bijbaan of een pensioenuitkering had. Als dit voor u geldt, dan hebt u hier in september of oktober een brief over gekregen.

Waar gaat het gesprek over?

In het gesprek wijzen wij u erop dat u mogelijk de te veel ingehouden belasting kunt terugvragen als u alsnog aangifte inkomstenbelasting doet. En hoe u hulp kunt krijgen bij de aangifte.

Wanneer bellen we?

We bellen van 21 oktober tot en met 13 december. Wij bellen u alleen als uw nummer bij ons bekend is. Bellen wij u niet, maar denkt u wel dat u recht op teruggaaf hebt? Dan raden wij u aan om zelf aangifte te doen.

Hoe herkent u dat wij u bellen?

Wij kunnen u met deze nummers bellen: met 055 - 5434708 of met een 06-nummer. Wij vragen u ter controle om uw voorletter(s) en achternaam.

Twijfelt u of u de Belastingdienst aan de lijn hebt?

Dan kunt u de verbinding verbreken en ter controle bellen met de BelastingTelefoon op 0800 - 0543. De medewerker van de BelastingTelefoon kan u bevestigen dat wij u hebben gebeld. Als u daarmee akkoord gaat, bellen wij u op een later moment nog terug.

Waar moet u op letten?

De Belastingdienst vraagt u nooit om inlogcodes, bankgegevens of uw DigiD! Lees op onze website hoe u een verdacht telefoontje kunt melden.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.