Aanvraag ANBI-beschikking

Downloaden

Het PDF-bestand kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden bij Adobe. De Belastingdienst is niet verantwoordelijk voor installatie en gebruik van de reader.

Met dit formulier vraagt u als algemeen nut beogende instelling een beschikking aan. Met deze beschikking kunt u fiscaal worden aangemerkt als een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Een instelling die is aangemerkt als ANBI, kan gebruikmaken van bepaalde belastingvoordelen.

Invulinstructie

U kunt dit formulier op uw computer invullen. Hiervoor hebt u Adobe Reader 9.0 of hoger nodig. Daarna moet u het formulier afdrukken, ondertekenen en versturen.

Bij dit formulier hoort de Toelichting aanvraag beschikking algemeen nut beogende instelling. De toelichting kan u helpen bij het invullen van dit formulier.

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.