Ik heb een huishouden van 8 of meer personen

Hebt u een huishouden van 8 of meer personen? En is de huur van uw huis hoger dan € 710,68? Dan kunt u toch huurtoeslag krijgen. Het huis moet wel geschikt en bestemd zijn voor een groot gezin.

Wij berekenen uw huurtoeslag over maximaal € 710,68. Voor het deel van uw huur dat hier bovenuit komt, krijgt u dus geen huurtoeslag.

Hoe geef ik dit door?

Krijgt u nog geen huurtoeslag? Vraag de toeslag aan met Mijn toeslagen. U krijgt van ons een beschikking waarbij wij nog geen rekening hebben gehouden met uw bijzondere situatie. Het kan ook een afwijzing zijn van uw aanvraag. Nadat u deze beschikking hebt gekregen, geeft u uw bijzondere situatie door met het formulier Verzoek bijzondere situatie huurtoeslag.

Krijgt u al huurtoeslag? En hebben wij nog geen rekening gehouden met uw bijzondere situatie? Geef dit dan door met het formulier Verzoek bijzondere situatie huurtoeslag. Dan passen wij uw huurtoeslag aan. U kunt uw verzoek ook nog doen nadat u de definitieve berekening hebt gekregen. Dat kan tot 5 jaar na het jaar waarover de definitieve berekening gaat.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.