Belastingdienst

Kansspelen via internet

Vanaf 1 november 2008 wordt bij het winnen bij een kansspel dat via internet wordt aangeboden de kansspelbelasting berekend over de opbrengst van deze spelen in een kalendermaand. De te betalen kansspelbelasting wordt berekend over het positieve verschil tussen alle inzetten en de gewonnen prijzen.

Geen vrijstelling

U betaalt kansspelbelasting over het verschil tussen de gewonnen prijzen en de gedane inzetten in een kalendermaand, en niet over de prijzen. Daarom geldt de vrijstelling voor prijzen tot en met € 454 niet.

Voorbeeld

In november 2008 hebt u € 7.000 gewonnen op buitenlandse goksites. Om mee te kunnen doen, hebt u € 6.000 ingezet. De kansspelbelasting over november 2008 is € 1.000 à 29% = € 290. De aangifte over november 2008 moet u in december 2008 doen. Ook moet u het bedrag in december betalen.

Verlies

Hebt u in een kalendermaand meer ingezet dan gewonnen, dan is dit verlies niet verrekenbaar. U hoeft geen aangifte te doen.

Buitenlandse goksite

Hebt u een prijs gewonnen en woont u in Nederland? Dan hoeft u over de opbrengst alleen kansspelbelasting te betalen als het gaat om een buitenlandse goksite. Het is dus van belang om te weten of het om een binnenlandse of een buitenlandse goksite gaat. Aan het webadres en de disclaimer die vaak op een site staan kunt u zien of u op een buitenlandse site speelt.

Geen dubbel belasting betalen

Betaalt u in een ander land belasting voor het deelnemen aan kansspelen via internet, dan kunt u vrijstelling van kansspelbelasting krijgen. U hoeft dan niet dubbel belasting te betalen.

Aangifte doen

Als u hebt gewonnen met een kansspel dat u op internet hebt gespeeld, moet u aangifte doen. U kunt het aangifteformulier schriftelijk aanvragen bij:

Belastingdienst/kantoor Terneuzen
Postbus 450
4530 AL TERNEUZEN

Bij de aangifte zit een toelichting waarin staat hoe u de aangifte moet invullen en hoe u de kansspelbelasting kunt betalen.