Werken

U kunt in loondienst of niet in loondienst werken. Soms gelden andere regels. U doet bijvoorbeeld huishoudelijk werk voor iemand. Of u huurt iemand daarvoor in. Met de Regeling dienstverlening aan huis is er soms geen dienstverband. Werkt u en hebt u een kind dat bij u thuiswoont? Dan hebt u mogelijk recht op toeslagen en heffingskortingen.

Werken in loondienst

Gaat u werken? Dan gaat u belasting betalen over uw inkomen. U kunt een aantal kortingen krijgen op uw belasting. Dit zijn de heffingskortingen. Ook als u als uitzendkracht of vakantiekracht gaat werken, gaat u belasting betalen en hebt u recht op heffingskortingen. Via u werkgever kunt u ook belastingvrij sparen met de levensloopregeling.

Lees verder over...

Niet in loondienst werken

Werkt u als freelancer of gastouder? Of hebt u bijverdiensten? Dan hebt u resultaat uit overig werk. Stelt u bezittingen ter beschikking aan uw fiscale partner of de minderjarige kinderen van u of uw fiscale partner? Dan hebt u resultaat uit het ter beschikking stellen van bezittingen. Over uw resultaat moet u zelf nog belasting betalen.

Lees verder over...

Werken als vrijwilliger

Als vrijwilliger kunt u een kleine vergoeding krijgen voor het werk dat u doet. Deze vergoedingen zijn onbelast als het bedrag niet in verhouding staat tot de tijd die u er in steekt. Het mag ook een vergoeding voor gemaakte kosten zijn.

Lees verder over...

Werken: Algemene regelingen

Als u werkt, hebt u waarschijnlijk recht op verschillende toeslagen, heffingskortingen en aftrekposten.

Lees verder over...

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.