Kalenderjaarbasis

Als u op kalenderjaarbasis niet meer dan 500 privékilometers met de auto van uw werkgever rijdt, hoeft uw werkgever niets bij uw loon te tellen voor het privégebruik. Op kalenderjaarbasis wil zeggen: omgerekend naar een heel kalenderjaar. Hieronder staan enkele voorbeelden waarin het loon per maand wordt uitbetaald.

U hebt de auto het hele kalenderjaar

In dit geval moet uw werkgever uitgaan van het aantal privékilometers dat u met de auto hebt gereden in het hele kalenderjaar.

Voorbeeld

U rijdt van januari tot en met november geen privékilometers met de auto. In december rijdt u 600 privékilometers. Dan geldt de bijtelling voor het privégebruik voor het hele jaar, dus ook over de maanden dat u de auto niet voor privé hebt gebruikt.

U hebt de auto niet het hele kalenderjaar

In dit geval moet uw werkgever het aantal privékilometers dat u met de auto hebt gereden, herleiden tot het aantal privékilometers dat u er in een heel kalenderjaar mee gereden zou hebben.

Voorbeeld 1: u hebt 3 maanden een auto van uw werkgever, geen bijtelling

U hebt van 1 januari tot en met 31 maart een auto van de werkgever. U rijdt in die periode 100 privékilometers. Omgerekend naar een heel kalenderjaar zou u 12/3 x 100 = 400 privékilometers rijden. Omdat u op kalenderjaarbasis niet meer dan 500 privékilometers rijdt, hoeft uw werkgever geen bijtelling bij uw loon te tellen.

Voorbeeld 2: u hebt 3 maanden een auto van uw werkgever, wel bijtelling

U rijdt van 1 januari tot en met 31 maart een auto van de werkgever. U rijdt in die periode 200 privékilometers. Omgerekend naar een heel kalenderjaar zou u 12/3 x 200 = 800 privékilometers rijden. Uw werkgever moet over januari, februari en maart de bijtelling bij uw loon tellen.

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.