Belastingdienst

Aangifte doen

In dit gedeelte vindt u informatie voor de belastingconsulent over de uitstelregeling, het aanvragen of wijzigen van een voorlopige aanslag en de verkorte aangiften vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting.

Standard Business Reporting

Doet u de aangifte btw (omzetbelasting) en de opgaaf intracommunautaire prestaties (ICP) voor uw klanten met eigen aangifte- of administratiesoftware? Dan moet u vanaf 1 januari 2014 deze aangiften en opgaven over 2014 en latere jaren doen met Standard Business Reporting (SBR).

Lees verder over...

Serviceberichten Aanslag en elektronische kopieaanslagen

U kunt digitaal (een deel van) de gegevens krijgen van de aanslagen, kennisgevingen en beschikkingen die wij naar uw klant sturen. Uw klant moet daarvoor toestemming geven met een machtiging. Het origineel sturen wij dan op papier naar uw klant en u krijgt (een deel van) de gegevens digitaal.

Lees verder over...

Uitstelregeling belastingconsulenten

Wat is de uitstelregeling, hoe vraagt u uitstel aan, hoe wordt uw aanvraag verwerkt en meer over de uitstelregeling.

Lees verder over...

Voorlopige aanslag aanvragen of wijzigen

Heeft uw cliënt geen voorlopige aanslag ontvangen maar verwacht u dat hij wel belasting moet betalen? Dan kunt u een voorlopige aanslag aanvragen. Ook vindt u hier informatie over het wijzigen van de voorlopige aanslag.

Lees verder over...

Aangifteprogramma's voor intermediairs

Deze programma's zijn alleen bestemd voor intermediairs. Voor het inzenden moet u over een digitale handtekening beschikken.

Lees verder over...