Douaneregelingen bij invoer

Voor zakelijke gebruikers: Informatie over in het vrije verkeer brengen van goederen, actieve veredeling, passieve veredeling, tijdelijke invoer en behandeling onder douanetoezicht.

In het vrije verkeer brengen

Goederen die het douanegebied van de EU binnenkomen, moeten eerst in het vrije verkeer worden gebracht. Daarna mogen ze binnen de EU op de markt worden gebracht.

Lees verder over...

Actieve veredeling

Wilt u niet-communautaire goederen met vrijstelling van belastingen bij invoer, Nederland of een ander EU-land binnenbrengen? En die goederen daarna een behandeling laten ondergaan en weer buiten de EU brengen? Lees hier hoe u dat regelt.

Lees verder over...

Passieve veredeling

Wilt u communautaire goederen vanuit Nederland of een ander EU-land naar een land buiten de EU overbrengen? En die goederen daar laten bewerken (veredelingshandeling) en weer met gehele of gedeeltelijke vrijstelling van belastingen bij invoer in de EU invoeren? Lees dan hier hoe u dat regelt.

Lees verder over...

Tijdelijke invoer

Wilt u niet-communautaire goederen vanuit een niet-EU-land met vrijstelling van belastingen bij invoer Nederland of een ander EU-land binnenbrengen? En de goederen binnen de EU voor een bepaald doel gebruiken om daarna weer weer uit te voeren naar een (ander) niet-EU-land? Lees hier hoe u dat regelt.

Lees verder over...

Behandeling onder douanetoezicht

Wilt u niet-communautaire goederen de EU-binnenbrengen, een behandeling laten ondergaan en daarna een andere douanebestemming geven? Lees hier hoe u dat regelt.

Lees verder over...

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.