Processtappen binnenbrengen

Hier ziet u de processtappen bij het binnenbrengen van goederen.

Summiere aangifte bij binnenkomst (ENS)

Komen goederen binnen in de eerste zeehaven van het douanegebied van de EU? Dan moet worden ingediend: een summiere aangifte bij binnenkomst.

Lees verder over...

Summiere aangifte voor tijdelijke opslag voor in een schip aanwezige provisie

Voor in een schip aanwezige provisie moet u een summiere aangifte voor tijdelijke opslag (scheepsvoorradenaangifte) doen.

Lees verder over...

Summiere aangifte voor tijdelijke opslag voor te lossen goederen (SAL)

Brengt u goederen aan bij de Douane en zijn deze goederen bestemd om te worden gelost? Dan moet u voor deze goederen een summiere aangifte voor tijdelijke opslag doen. Alleen goederen die bestemd zijn om in Nederland te worden gelost, worden bij de Douane aangebracht.

Lees verder over...

Goederenomschrijving in de elektronische summiere aangifte bij binnenkomst (ENS) en de summiere aangifte voor tijdelijke opslag (SAL)

Aan welke eisen moet de goederenomschrijving voldoen?

Lees verder over...

Elektronische vooraanmelding/melding vervoermiddelen

U moet voor alle vervoermiddelen een elektronische vooraanmelding/melding doen. U moet de vooraanmelding vervoermiddel doen uiterlijk 2 uur voor aankomst. Dit geldt ook voor lege vervoermiddelen en vervoermiddelen met alleen passagiers aan boord.

Lees verder over...

Risicoanalyse en -selectie op summiere aangifte bij binnenkomst (ENS) en de summiere aangifte voor tijdelijke opslag (SAL)

De risicoanalyse en de selectie van te controleren goederen wordt elektronisch ondersteund, met een geavanceerd generiek systeem voor risicoselectie.

Lees verder over...

Kennisgeving uitwijk

Er is sprake van uitwijk als een (lucht)vaartuig als de aankomt op een ander kantoor van binnenkomst dan is vermeld in de summiere aangifte bij binnenkomst en wanneer dit nieuwe kantoor van binnenkomst niet als opvolgende (lucht)haven is vermeld in de summiere aangifte bij binnenkomst.

Lees verder over...

Douanebestemming kiezen

Goederen die bij de Douane zijn aangebracht hebben, tot het moment dat zij een nadere douanebestemming krijgen, de status van 'goederen in tijdelijke opslag'.

Lees verder over...

Afschrijving op summiere aangifte voor tijdelijke opslag (SAL)

Een koppeling met de aangiftesystemen NCTS/Transit en AGS ondersteunt elektronisch de afschrijving op de summiere aangifte voor tijdelijke opslag.

Lees verder over...

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.